Bài Tập Tiếng Anh Lớp 7 Có Đáp Án

     
Lớp 1

Đề thi lớp 1

Lớp 2

Lớp 2 - liên kết tri thức

Lớp 2 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 2 - Cánh diều

Tài liệu tham khảo

Lớp 3

Lớp 3 - kết nối tri thức

Lớp 3 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 3 - Cánh diều

Tài liệu tham khảo

Lớp 4

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Lớp 5

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Lớp 6

Lớp 6 - liên kết tri thức

Lớp 6 - Chân trời sáng tạo

Lớp 6 - Cánh diều

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 7

Lớp 7 - kết nối tri thức

Lớp 7 - Chân trời sáng tạo

Lớp 7 - Cánh diều

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 8

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 9

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 10

Lớp 10 - liên kết tri thức

Lớp 10 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 10 - Cánh diều

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 11

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 12

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

IT

Ngữ pháp giờ đồng hồ Anh

Lập trình Java

Phát triển web

Lập trình C, C++, Python

Cơ sở dữ liệu


*

Top 100 Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 năm 2022-2023 tiên tiến nhất | Global Success, Friends plus, Explore English

Bộ 100 Đề thi tiếng Anh lớp 7 năm học 2022 - 2023 mới nhất Học kì 1, học kì 2 của cả ba cuốn sách Global Success, Friends plus, Explore English tất cả đề thi giữa kì, đề thi học tập kì tất cả đáp án đưa ra tiết, cực cạnh bên đề thi xác nhận giúp học sinh ôn luyện và đạt điểm cao trong các bài thi giờ Anh 7.

Bạn đang xem: Bài tập tiếng anh lớp 7 có đáp án


Mục lục Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 năm 2022-2023 mới nhất


Quảng cáo

Bộ đề thi tiếng Anh lớp 7 Global Success - kết nối tri thức


- Đề thi giờ Anh lớp 7 thân kì 1

- Đề thi giờ Anh lớp 7 học tập kì 1

Bộ đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 Friends plus - Chân trời sáng tạo


- Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 thân kì 1

- Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 học tập kì 1

Bộ đề thi giờ Anh lớp 7 Explore English - Cánh diều


- Đề thi tiếng Anh lớp 7 thân kì 1

- Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 học kì 1

Lưu trữ: Đề thi tiếng Anh lớp 7 sách cũ

Bộ đề thi học sinh giỏi

*

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào chế tác .....

Đề thi giữa học kì 1

Năm học tập 2022 - 2023

Môn: giờ Anh mới lớp 7

Thời gian làm cho bài: phút

(Đề thi số 1)

A – USE OF LANGUAGE.

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. charity B. chemistry C. chemical D. Mechanic

2. A. Help B. Benefit C. elderly D. Prefer

3. A. Provide B. Individual C. Situation D. Children

4. A. Tutor B. Student C. university D. Discuss

II. Choose the correct answers.

5. We should follow the activities from doctors và health ______ in order khổng lồ keep fit.

A. Managers

B. Workers

C. People

D. Experts

6. Let’s help the street children because they have bad _______.

A. Live

B. Living conditions

C. Ways of life

D. Earnings

7. They have decided lớn ride to lớn work _______ it is good for their health and the environment.

A. So

B. But

C. Although

D. Because

8. Our school has a programme lớn _______ children from poor families in Ho chi Minh City.

A. Ask

B. Offer

C. Tutor

D. Volunteer

9. Americans _______ the tradition of volunteering và helping one another since the early days of the country.

A. Have had

B. Has had

C. Had

D. Lớn have

10. Traditional volunteer activities include _______ money for people in need, cooking and giving food.

A. Rising

B. Raising

C. Getting

D. Taking

11. Junk foods are high in fat, sodium và sugar, which can lead lớn ______.

A. Fever

B. Allergy

C. Obesity

D. Stomachache

12. Lack of vi-ta-min E can cause skin diseases & ______.

A. Tired

B. Tiring

C. Tiredness

D. Tireless

13. If you choose sewing as your hobby, you will ________ your own clothes.

A. Get

B. Vị

C. Take

D. Make

14. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is ________.

A. Dangerous

B. Danger

C. In danger

D. Endangered

III. Put the verbs in brackets in the correct verb tense: the Present Perfect or Past Simple.

15.I (meet) ………………………………………. Robert at the supermarket this morning.

16. Nancy (be)……………………………………. Lớn Viet phái mạnh several times.

17. I (not see) ……………………………………….. Your brother yet.

18. When (your father/ give up) ……………………………………….. Smoking?

19. I ………………………………………. (be) in London when I was a child.

B– READING.

IV. Read the passage và then decide whether the statements are true (T) or false (F).

Volunteering is one of the things that are very useful to lớn you. Lớn your future bosses, volunteer work shows that you are interested in both the world and your future.

Although volunteer work does not bring you money, it gives you a time lớn learn social skills and make a difference in our community.

Volunteers have the chance lớn teach English, arts, và sports for homeless children. They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear và speak.

20. Doing volunteer work is very useful to you………….

21. Volunteering is good for your future job. ………….

22. You can earn a lot of money from volunteering. ………….

23. Volunteers can help homeless children khổng lồ learn English, arts, and learn how to play sports. ………

24.Volunteers only help healthy children. ………….

V. Read the passage và answer the questions.

Along with jogging and swimming, cycling is the best all-round forms of exercise. It can help to lớn increase your strength và energy, giving you a stronger heart. You don’t carry the weight of your body toàn thân on your feet when cycling. It is also a good khung for people with a pain in your feet or your back. You should start your hobby. Doing too quickly can have bad effects.

You should cycle twice or three times a week. If you find you are in pain, you will stop & take a rest.

25. Why is cycling a good form of exercise?

............................................................................................

26. Why might people with a pain in the back go cycling?

............................................................................................

27. What will happen if you do too quickly?

............................................................................................

C – WRITING.

VI. Make correct sentences from the words và phrases given.

28. When/ you/ start/ hobby?

............................................................................................

29. so far/ we/ ask/ people/ donate/ books và clothes/ the poor children.

............................................................................................

30. I/ think/ future/ people/ take up/ more/ outdoor activities.

31. My best friend/ not/ like/ mountain climbing/ because/ he/ afraid/ heights.

............................................................................................

VII. Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

32. She has never met such a kind man before.

⇒ He is............................................................................................

33. His hobby is collecting toy cars.

⇒ He collects............................................................................................

34. It isn’t necessary lớn finish the work today.

⇒ You don"t............................................................................................

Đáp án và khuyên bảo làm bài

A

I

1. A

A. Charity/ˈtʃærəti/

B. Chemistry/ˈkemɪstri/

C. Chemical/ˈkemɪkl/

D. Mechanic/məˈkænɪk/

Phương án A phần được gạch chân phạt âm là /tʃ/, sót lại phát âm là /k/

2. D

A.help/help/

B.benefit/ˈbenɪfɪt/

C. Elderly/ˈeldəli/

D. Prefer/prɪˈfɜː(r)/

Phương án D phần được gạch chân vạc âm là /ɪ/, còn sót lại phát âm là /e/

3. A

A. Provide/prəˈvaɪd/

B. Individual/ˌɪndɪˈvɪdʒuəl/

C. Situation/ˌsɪtʃuˈeɪʃn/

D. Children/ˈtʃɪldrən/

Phương án A phần được gạch chân phạt âm là /aɪ/, còn sót lại phát âm là/ɪ/

4. D

A. Tutor/ˈtjuːtə(r)/

B. Student/ˈstjuːdnt/

C. University/ˌjuːnɪˈvɜːsəti/

D. Discuss/dɪˈskʌs/

Phương án D phần được gạch chân phạt âm là /ʌ/, còn sót lại phát âm là /juː/

II

5. D

manager (n): làm chủ

worker (n): công nhân

people (n): mọi người

expert (n): chăm gia

Tạm dịch: chúng ta nên tuân theo các chuyển động từ bác sĩ cùng các chuyên gia sức khỏe để giữ dáng.

6. B

live (v): sống

living conditions (n): điều kiện sống

ways of life (n): bí quyết sống

earnings (n): thu nhập

Tạm dịch: Hãy giúp sức trẻ em con đường phố vày chúng có điều kiện sống tệ.

7. D

A. So + S + V: vậy nên…

B. But + S +V: nhưng…

C. Although + S + V: mặc dù

D. Because + S + V: vị vì…

2 mệnh đề màn chân thành và ý nghĩa nguyên nhân – tác dụng => sử dụng “because”

Tạm dịch: họ đã ra quyết định đạp xe cộ đi làm cũng chính vì nó xuất sắc cho sức mạnh và môi trường.

8. C

A. Ask (v): yêu thương cầu, yên cầu

B. Offer (n): đề nghị

C. Tutor (v): gia sư, dạy dỗ kèm

D. Volunteer (v): tình nguyện

Tạm dịch: Trường học của công ty chúng tôi có một lịch trình để dạy kèm trẻ em từ những mái ấm gia đình nghèo ở thành phố Hồ Chí Minh.

9. A

Dấu hiệu: “since” – kể từ khi

Cách dùng: biểu đạt hành hễ đã xảy ra trong quá khứ cùng còn tiếp tục đến hiện tại tại.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2.

Tạm dịch: fan Mỹ đã bao gồm truyền thống làm việc tình nguyện và trợ giúp nhau từ đa số ngày đầu của đất nước.

10. B

raise money: tạo quỹ

Tạm dịch: Các vận động tình nguyện truyền thống bao gồm gây quỹ cho người cần , nấu và phát thiết bị ăn.

11. C

A. Fever (n): nhỏ

B. Allergy (n): dị ứng

C. Obesity (n): béo phệ

D. Stomachache (n): đau bụng

Tạm dịch: Thức ăn nhanh tất cả hàm lượng chất béo, natri và đường cao dòng mà có thể dẫn đến phệ phì.

12. C

Trước “and” là danh trường đoản cú “skin diseases” ⇒ nơi trống yêu cầu điền danh từ

A. Tired (adj): căng thẳng mệt mỏi

B. Tiring (adj): mệt nhọc mỏi

C. Tiredness (n): sự stress

D. Tiredless (adj): không mệt mỏi

Tạm dịch: thiếu c E hoàn toàn có thể gây ra dịch về da với sự mệt mỏi.

13. D

make clothes: làm nên quần áo

Tạm dịch: nếu như khách hàng chọn may vá như sở trường của mình, các bạn sẽ làm ra xống áo cho chủ yếu bạn.

14. A

A. Dangerous (adj): nguy hại

B. Danger (n): sự nguy hiểm

C. In danger : chạm chán nguy hiểm

D. Endangered (adj): nguy cơ tiềm ẩn tuyệt chủng

Tạm dịch: Anh trai tôi không say đắm trượt băng vì chưng anh ấy suy nghĩ nó nguy hiểm.

III

15. Have met

Cách dùng: miêu tả một hành động xảy ra trong thừa khứ tuy vậy không xác định, và mong nhấn mạnh tay vào kết quả.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2

Tạm dịch: Tôi đã gặp gỡ Robert ở nhà hàng siêu thị sáng nay.

16. Has been

Cách dùng: mô tả một hành động xảy ra trong quá khứ nhưng mà không xác định, và ao ước nhấn rất mạnh tay vào kết quả.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2

Tạm dịch: Nancy vẫn đến việt nam một vài ba lần.

17. Haven’t seen

Cách dùng: mô tả một hành động xảy ra trong quá khứ, kéo dãn đến lúc này và có thể tiếp tục xảy ra trong tương lai.

Cấu trúc câu lấp định: S + haven’t/ hasn’t + Vp2 + yet.

Tạm dịch: Tôi vẫn chưa gặp anh trai mình.

18. Did your father give up

Cách dùng: miêu tả hành cồn đã xẩy ra và dứt trong vượt khứ

Cấu trúc câu hỏi: Wh/H + did + S + V_nguyên thể?

Tạm dịch: Bố của người tiêu dùng bỏ thuốc lá khi nào?

19. Was

Cách dùng: diễn tả hành đụng đã xẩy ra và xong trong thừa khứ

Cấu trúc: S + was/ were …

Tạm dịch: Tôi sẽ ở London khi tôi còn nhỏ.

B

IV

20. T

Làm vấn đề tình nguyện rất có ích cho bạn

Thông tin: Volunteering is one of the things that are very useful khổng lồ you.

Tạm dịch: Tình nguyện là một trong những trong những các bước rất hữu ích so với bạn.

21. T

Làm tình nguyện giỏi cho công việc tương lai của bạn.

Thông tin: to your future bosses, volunteer work shows that you are interested in both the world and your future.

Tạm dịch: Đối với các ông nhà tương lai của bạn, quá trình tình nguyện cho biết rằng bạn quan tâm đến cả thế giới và tương lai của mình.

22. F

Bạn rất có thể kiếm không hề ít tiền từ các việc làm tình nguyện.

Thông tin: Although volunteer work does not bring you money,…

Tạm dịch: khoác dù các bước tình nguyện không mang đến tiền mang lại bạn,…

23. T

Những tự nguyện viên rất có thể giúp bạn vô gia cư học tiếng Anh, nghệ thuật và thẩm mỹ và học làm cho thể làm sao để đùa thể thao.

Thông tin: Volunteers have the chance to lớn teach English, arts, và sports for homeless children.

Tạm dịch: các tình nguyện viên có cơ hội dạy giờ đồng hồ Anh, nghệ thuật và thẩm mỹ và thể dục cho trẻ em vô gia cư.

24. F

Những tự nguyện viên chỉ hỗ trợ những đứa mạnh bạo mạnh.

Thông tin: They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear & speak.

Tạm dịch: bọn họ cũng giúp trẻ nhỏ có sự việc về mức độ khỏe, đặc biệt là trẻ em thiết yếu nhìn, nghe với nói.

Dịch đoạn văn:

Tình nguyện là một trong trong những các bước rất hữu ích đối với bạn. Đối với những ông chủ tương lai của bạn, các bước tình nguyện cho biết rằng bạn quan tâm đến cả thế giới và tương lai của mình.Mặc dù công việc tình nguyện không đem về tiền mang đến bạn, nhưng nó sẽ mang lại cho mình thời gian để học các kĩ năng xã hội và tạo thành sự khác biệt trong xã hội của chúng ta.Các tình nguyện viên có thời cơ dạy tiếng Anh, nghệ thuật và thẩm mỹ và thể dục cho trẻ em vô gia cư. Họ cũng giúp trẻ nhỏ có vấn đề về sức khỏe, đặc biệt là trẻ em cần yếu nhìn, nghe với nói.

V

25. Because it can help to increase your strength và energy, giving you a stronger heart.

Vì sao đánh đấm xe là một hiệ tượng thể dục tốt?

Thông tin: Along with jogging và swimming, cycling is the best all-round forms of exercise. It can help to increase your strength & energy, giving you a stronger heart.

Tạm dịch: với chạy cỗ và tập bơi lội, sút xe là hiệ tượng tập thể dục toàn diện tốt nhất. Nó rất có thể giúp bức tốc sức to gan lớn mật và năng lượng của bạn, với lại cho bạn một trái tim khỏe khoắn hơn.

26. Because you don’t carry the weight of your body toàn thân on your feet when cycling.

Vì sao phần đa người hoàn toàn có thể bị đau lưng có thể đạp xe?

Thông tin: You don’t carry the weight of your body toàn thân on your feet when cycling. It is also a good size for people with a pain in your feet or your back.

Tạm dịch: Bạn chưa hẳn gánh trọng lượng khung người trên đôi chân của mình khi sút xe. Nó cũng là một bề ngoài tốt cho những người bị nhức ở bàn chân hoặc sườn lưng của bạn.

27. If you bởi vì too quickly, it can have bad effects.

Chuyện gì đang xảy ra nếu bạn đạp xe quá nhanh?

Thông tin: Doing too quickly can have bad effects.

Tạm dịch: Đạp xe quá nhanh hoàn toàn có thể có tính năng xấu.

Dịch đoạn văn:

Cùng cùng với chạy cỗ và bơi lội, sút xe là hình thức tập thể dục toàn diện tốt nhất. Nó hoàn toàn có thể giúp tăng cường sức to gan lớn mật và năng lượng của bạn, sở hữu lại cho bạn một trái tim mạnh khỏe hơn. Bạn chưa hẳn gánh trọng lượng khung hình trên song chân của chính bản thân mình khi đánh đấm xe. Nó cũng là một hiệ tượng tốt cho người bị nhức ở bàn chân hoặc sống lưng của bạn. Các bạn nên bước đầu sở mê say của mình. Đạp xe vượt nhanh có thể có chức năng xấu.

Bạn phải đạp xe nhị lần hoặc cha lần một tuần. Nếu như khách hàng thấy mình bị đau, các bạn sẽ dừng lại với nghỉ ngơi.

C

VI

28. When did you start your hobby?

Cấu trúc thắc mắc với từ để hỏi: “Wh/H + trợ động từ + S + V_nguyên thể?

Tạm dịch: Bạn ban đầu sở thích của bạn khi nào?

29. We have asked people lớn donate books and clothes for the poor children so far.

Dấu hiệu: “so far” –“gần đây”

Cách dùng: mô tả hành hễ đã xẩy ra trong vượt khứ với còn tiếp nối đến hiện nay tại/ công dụng còn ở hiện nay tại.

Cấu trúc: S + have/ has + Ved/VP2

Tạm dịch: shop chúng tôi đã hỏi mọi fan để quyên góp sách và xống áo cho trẻ em nghèo ngay gần đây.

30. I think that in the future, people will take up more outdoor activities.

Cách dùng: mô tả hành cồn sẽ xẩy ra trong tương lai, dự đoán phụ thuộc ý kiến cá nhân

Cấu trúc: S + will/ won’t + V_nguyên thể.

Tạm dịch: Tôi nghĩ về sau mọi fan sẽ ban đầu theo xua nhiều vận động ngoài trời hơn.

31. My best friend doesn’t lượt thích mountain climbing because he’s afraid of heights.

S + V + because + S + V: bởi vì vì…

Tạm dịch: bạn bè của tôi không say đắm leo núi vị cậu ấy sợ hầu hết nơi bên trên cao.

VII

32. He is the kindest man (that) she has ever met.

S + have/ has + never + Vp2 such + (a/an) + adj + N before

= N + tobe + tính từ đối chiếu hơn độc nhất vô nhị + (that) + S + have/ has + ever + Vp2

Tạm dịch: Cô ấy không từng chạm mặt một người lũ ông xuất sắc như vậy trước đó.

= Anh ấy là người bọn ông tốt nhất có thể mà cô ấy đã từng gặp.

33. 33. He collects toy cars as a hobby.

V + as + N: làm vật gì như loại gì

collect toy cars as a hobby: sưu tầm xe hơi đồ chơi như một sở thích

Tạm dịch: sở thích của anh ấy là sưu tầm xe hơi đồ chơi.

= Anh ấy sưu tầm ô tô đồ đùa như một sở thích.

34. You don’t need to finish the work today.

don’t need + khổng lồ V_nguyên thể: không đề xuất làm gì

Tạm dịch: Nó là không quan trọng để trả thành công việc hôm nay.

= các bạn không buộc phải hoàn thành quá trình hôm nay.

Phòng giáo dục đào tạo và Đào chế tạo ra .....

Đề thi học tập kì 1

Năm học tập 2022 - 2023

Môn: giờ đồng hồ Anh bắt đầu lớp 7

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

I. Circle the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. A. Bản đồ B. Hat C. Cap D. What

2. A. Sort B. Bottle C. Roll D. Coffee

3. A. Daughter B. Sauce C. Aunt D. Laundry

4. A. Was B. Walk C. Water D. Wall

5. A. Morning B. Forget C. Pork D. Forty

II. Choose the best word or phrase (A, B, C or D) khổng lồ complete each sentence below.

1. “………! Can you tell me the way to lớn the food shop?”

A. Thank you B. All right C. Listen D. Excuse me

2. …………… that street và the food shop is at the next corner.

A. Go along B. Turn right C. On the left D. Turn on

3. I don’t often go khổng lồ school by bus because it ………… a lot of time. Riding a bicycle is healthier.

A. Spends B. Has C. Takes D. Gets

4. The doctor says my father will become ill ……………. He stops smoking.

A. Until B. When C. Unless D. If

5. He bought …………. Books & then left for home.

A. Much more B. A few C. A lot D. A little

6. Ngoc ……………. Eating fast food because it’s not good for her health.

A. Likes B. Loves C. Hates D. Enjoys

7. If you want to lớn live long, you………….eat much red meat.

A. Should B. Needn’t C. Have to lớn D. Shouldn’t

8. Don’t read in bed, …………. You’ll harm your eyes.

A. Or B. If C. But D. Yet

9. I ………..playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. Think B. Find C. Say D. Tell

10. Before moving khổng lồ Ha Noi, my parents ……………in Ha Nam.

A. Have lived B. Have been living C. Lived D. Live

III. Match a question in column A with a correct answer in column B.

Column A Column B

1. Can I help you?

A. I’d like some rice.

2. How much beef vị you want?

B. Two dollars.

3. What bởi vì you need?

C. A dozen, please.

4. How many eat would you like?

D. Yes. I’d like some green tea.

5. How much is loaf of bread?

E. One kilo, please.

Answer:

1-

2-

3-

4-

5-

IV. Write the correct size of each verb in brackets to complete the following sentences.

1. Lan & her father (visit) …………….. The Temple of Literature last week.

2. America (discover) ……………….by Christopher Columbus.

3. They (not start) ……………….the project yet.

4. My brother hates (do) ………………the same things day after day.

5. My brother usually (go) …………………fishing in his không tính phí time.

V. Choose a suitable word from the box to lớn fill in each gap lớn complete the passage.

sang competition enjoys bought on

Minh’s hobby is singing. She (1) ……………… singing very much. When her brother (2) ………………… a karaoke phối last month, Minh was so glad that she (3) ………………….. Every day after dinner. She likes to lớn sing only English songs. In fact, she has already sung all the songs found (4) ………………… the karaoke discs. Minh is singing in the karaoke (5) ……………….. Organized by the RC Center this Saturday. Her family is going there to tư vấn her.

VI. Read the passage và choose the best answer.

You can recycle many types of glass. Glass food và beverage containers can be reused & recycled many times. (In fact, only bulbs, ceramic glass, dishes & window glass can’t be recycled.)

Glass is made from soda ash, sand and lime. If it’s thrown away, it stays there indefinitely because glass never breaks down into its original ingredients. To be recycled, glass is sorted by color, crushed into small pieces and melted down into a liquid. Then, it is molded into new glass containers.

1. Which of the following can be recycled?

A. Glass food and beverage containers B. Bulbs

C. Dishes và window glass D. Ceramic glass

2. What does the word “reused” in line 2 mean?

A. Use something again. B. Use all of thing

C. Throw something away D. Not buying things which are over packed

3. Glass ………………….

A. Is made from soda ash, sand and lime

B. Stays there indefinitely if it’s thrown away

C. Never breaks down into its original ingredients

D. All are correct

4. What does the word “its” in line 5 refer to?

A. Glass B. Dash C. Sand D. Lime

5. When people recycle glass, they ………………..

A. Sort it by màu sắc and crush it into small pieces

B. Melt it into containers

C. Mold it into containers

D. All are correct

VII. Make sentences using the words & phrases given.

1. He/ has/ flu/./ he/ keep/ sneezing/ coughing/.

....................................................................................

2. Listen/ music/ in/ free/ time/ is/ my/ favourite/ hobby/.

....................................................................................

3. My brother/ enjoy/ play/ piano/ when/ he/ young/.

....................................................................................

4. In/ future/,/ I travel/ around/ Viet Nam.

....................................................................................

5. Nhung/ already/ finish/ the homework/.

....................................................................................

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that means exactly the same as the sentence printed before it.

1. The painting is bigger than the photograph. (not as …as)

The photograph ...........................................................................

2. They sell tickets at the gate of the tourist site.

Tickets ..............................................................................

3. The market does not have any carrots.

There ............................................................................

4. They didn’t go camping yesterday because it rained heavily.

Because of ...........................................................................

5. Be careful or you’ll hurt yourself.

If you are ...........................................................................

Đáp án & Thang điểm

I. Circle the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. D 2. C 3. C 4. A 5. B

II. Choose the best word or phrase (A, B, C or D) to complete each sentence below

1. D 2. A 3. C 4. C 5. B

6. C 7. D 8. A 9. B 10. C

III. Match a question in column A with a correct answer in column B.

1. D 2. E 3. A 4. C 5. B

IV. Write the correct form of each verb in brackets to complete the following sentences.

1. Visited 2. Was discovered 3. Haven’t started

4. Doing 5. Goes

V. Choose a suitable word from the box to lớn fill in each gap to lớn complete the passage.

1. Enjoys 2. Bought 3. Sang 4. On 5. Competition

VI. Read the passage and choose the best answer.

1. A 2. A 3. D 4. A 5. D

VII. Make sentences using the words & phrases given.

1. He has flu. He keeps sneezing & coughing.

2. Listening to lớn music in the không lấy phí time is my favourite hobby.

3. My brother enjoyed playing the piano when he was very young.

4. In the future, I’ll travel around Viet Nam.

5. Nhung has already finished all the homework.

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that means exactly the same as the sentence printed before it.

1. The photograph is not as big as the paiting.

2. Tickets are sold at the gate of the tourist site.

3. There are not any carrots in the market.

4. Because of the heavy rain, they didn’t go camping yesterday.

5. If you are not careful, you’ll hurt yourself.

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề thi giữa học kì 2

Năm học 2022 - 2023

Môn: giờ đồng hồ Anh new lớp 7

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

A. PRONUNCIATION:

Circle the word that has the underlined part pronounced differently from others.

1. A. Washed B. Watched C. Looked D. Closed

2. A. Sugar B. Scared C. Shy D. Surprise

3. A. Late B. Gate C. Hilarious D. Hate

4. A. House B. Hour C. Horrible D. Horror

5. A. Fight B. Sight C. Religious D. Light

B. GRAMMAR and VOCABULARY

I. Give the right form of the words in brackets

1. Her……………………..was excellent (PERFORM)

2.

Xem thêm: Giải Bài 1, 2, 3, 4 Trang 165 Sgk Toán Lớp 5 Trang 165 Luyện Tập

Many………………...... Activities are held every year. (CULTURE)

3. Birthday is a family………………………. (CELEBRATE)

4. The football match was very………………………… (ECXITE)

5. I am………………….. That he won the prize (AMAZE)

II. Choose the best answer lớn complete the sentences

1, We should have a ……………… check-up every six months.

A. Medical B. Medicine

C. Hospital D. Aspirin

2, ba is ……………… in his medical record at the moment.

A. Fill B. Fills

C. To fill D. Filling

3, They ....................... In that factory since last Monday.

A. Didn"t work B. Worked

C. Haven"t worked D. Work

4, How ……………… are you? 1.5 meter in height.

A. High B. Tall

C. Height D. Long

5, What was ……………… with her?

A. Problem B. Matter

C. Wrong D. Feeling

6, People feel ……………… when they catch the cold.

A. Pleasant B. Unpleasant

C. Pleased D. Unpleased

7, She has a pain ……………… her back.

A. On B. In

C. At D. With

8, I ……………… for class.

A. Am never late B.am late never

C. Late am never D. Never am late

9, That work is good ……………… him.

A. For B. At

C. With D. On

10, The car is different ……………… mine.

A. With B. From

C. Lớn D. For

III. Make questions for the underlined parts .

1, The Robinsons visited Ho bỏ ra Minh city a few weeks ago.

……………………………………………………………………………………….

2, She bought a lot of different gifts for her friends.

……………………………………………………………………………………….

3, My vacation in Nha Trang was very wonderful.

……………………………………………………………………………………….

4, Lan has hung the poster on the wall.

……………………………………………………………………………………….

5, They ate lunch in a famous restaurant with their friends.

……………………………………………………………………………………….

C. READING: Read the passage and answer the questions below

Yesterday was Sunday. We didn’t work. We all stayed at home. In the morning my father planted some trees and then watered them. He always likes doing the gardening. My mother tidied our house then cooked a good lunch. I watched TV then helped my mother with the housework. I cleaned the floor & dusted the furniture. My brother listened lớn music. In the afternoon one of my father’s friend visited us. They talked và played chess together. My brother pained a nice picture. I learned my lessons. We were busy all day but everybody was very happy.

1. Why did they stay at home yesterday?

………………………………………………………..

2. What did her father do in the morning?

………………………………………………………..

3. Did she help her mother with the housework?

………………………………………………………..

4. Who visited them in the afternoon?

………………………………………………………..

5. Were they happy on that day?

………………………………………………………..

D. WRITING

Rewrite the sentences with the same meaning

1. The distance from Ha Noi to nhị Phong is about 100 km

→ It is about……………………………………………………………………………………………………

2. What is the distance between nhị Duong lớn Hue?

→ How……………………………………………………………………………………………………

3. She usually walked to lớn school last year.

→ She used……………………………………………………………………………………………………

4. Although he studied hard, he didn’t pass the exam

→ Despite……………………………………………………………………………………………………

Đáp án và Thang điểm

A. PRONUNCIATION:

1. D 2. B 3. C 4. B 5. C

B. GRAMMAR and VOCABULARY

I. Give the right size of the words in brackets

1. performance

2. cultural

3. celebration

4. exciting

5. amazed

II. Choose the best answer lớn complete the sentences

1. A 2. D 3. C 4. B 5. C
6. B 7. A 8. A 9. A 10. B

III. Make questions for the underlined parts .

1. When did the Robinsons visit hồ chí minh city?

2. What did she buy for her friends?

3. How was your vacation in Nha Trang?

4. Where has Lan hung the poster?

5. Who did they eat lunch in a famous restaurant with?

C. READING:

1. Yesterday was Sunday.

2. Planting and watering some trees.

3. Yes, she did.

4. One of her father’s friend.

5. Yes, they were.

D. WRITING

1. It’s about 100km from Hanoi to nhì Phong

2. How far is it from nhị Duong to Hue?

3. She used khổng lồ walk lớn school last year.

4. Despite studying hard, he didn’t pass the exam.

Phòng giáo dục đào tạo và Đào sinh sản .....

Đề thi học kì 2

Năm học tập 2022 - 2023

Môn: giờ đồng hồ Anh mới lớp 7

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

A. READING COMPREHENSION:

I. Read the passage và decide if the statement is True or False.

In Britain, the climate is not very good. There are very few hot days & it rains a lot. Because of this, people spend a lot of time at home. Generally, British homes have a lot of furniture in them, carpets on the floors & heavy curtains.

Many houses in Britain are old. Many of them are over one hundred years old. Often, they bởi not have enough insulation và the heat goes out through the windows, the doors và up the chimney.

Because of the climate, people in Britain have to send a lot of money on heating. Many houses have special system called “central heating”. The heats all the rooms and, at the same time, heats the hot water. Houses without central heating often have gas, electric or coal fires. The rooms in most British houses are quite small.

New houses are much better. They have two layers of glass in the windows khổng lồ stop the heat going out.

............. 1. The weather is not very good, so British people spend much time at home.

............. 2. The heat goes out through the windows, the doors và up the chimney.

............. 3. People have to lớn spend a lot of money on heating because the climate is quite bad.

............. 4. Houses without central heating rarely have gas, electric or coal fires.

............. 5. New houses usually have two layers of glass in the windows to stop the heat going out.

II. Read the text about Kirsten Dunst và answer the questions that follow.

Kirsten Dunst was born in New Jersey , USA, in 1982. Her acting career began at the age of three when she appeared in her first TV advert. She made her film debut with a small part in Woody Allen’s thành phố new york Stories (1989).

In 1994, she got her big break in Interview with the Vampire, performing with famous megastars Brad Pitt & Tom Cruise. Her performance as a creepy kid earned her Golden Globe nomination, the MTV Award for Best Breakthrough Performance và the Saturn award for Best Young actress.

Over the next few years, she started in more hit movies including Little Women (1994), Jumanji (1995), the romantic Get Over It (2001) và Mona Lisa Smile with Julia Roberts (2003). However, her most successful films are the Spider-Man film (2002-2004) with Tobey Maguire, where she plays the parts of superhero Spider-Man’s girlfriend, Mary Jane.

1. When and where was Kirsten Dunst born?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. What was the first film?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. What part did she play in Interview with the Vampire?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. What awards did she win for her performance in Interview with the Vampire?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

5. What are her most successful films?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

B. WRITING:

I. Make questions for the underlined parts.

1. It is about two kilometers from my house khổng lồ school?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. He goes khổng lồ work by car.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. It took me twenty minutes khổng lồ walk to lớn school.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. We will go khổng lồ the Flower Festival in domain authority Lat next year.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

II. Complete the sentences with the correct khung of the words in brackets.

1. I love the .......................................... Of folk songs.(PERFORM)

2. We held the Mid-Autumn festivals in ...................................house. (CULTURE)

3. The Thanksgiving is a .........................................festival. (SEASON)

4. He had an accident last week because he drove........................(CAREFUL)

III. Rewrite the sentences, using the words given.

1. The distance from my house lớn Ha Noi is over 20 kilometers.

→It’s……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. My brother often watched TV in his không lấy phí time last year, but he no longer does it.

→My brother used……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. People in the countryside will use much biogas in the future.

→Much……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. These flowers are Lan’s.

→These are……………………………………………………………………………………………………………………………………

Đáp án và Thang điểm

A. READING COMPREHENSION:

I. Read the passage & decide if the statement is True or False.

1. T 2. T 3. F 4. F 5. T

II. Read the text about Kirsten Dunst and answer the questions that follow.

1. She was born in USA in 1982

2. It was thành phố new york stories.

3. She played the part of a creepy kid.

4. She won the MTV award for Best Breakthrough Performance và the Saturn award for Best Young Actress.

5. Her most success films are the Spider-Man films.

B. WRITING:

I. Make questions for the underlined parts.

1. How far is it from your house khổng lồ school?

2. How does he go to school?

3. How long did it take you lớn walk to school?

4. When will you go to the Flower Festival in da Lat?

II. Complete the sentences with the correct khung of the words in brackets.

1. performance(s) 2. cultural 3. seasonal 4. carelessly

III. Rewrite the sentences, using the words given.

1. It’s over 20 kilometers from my house lớn Ha Noi.

2. My brother used to watch TV in his miễn phí time last year.

3. Much biogas will be used in the countryside in the future.

4. These are Lan’s flowers.

....................................

....................................

Xem thêm: Lịch Sử 7 Bài 22: Sự Suy Yếu Của Nhà Nước Phong Kiến Tập Quyền (Thế Kỉ Xvi

....................................

Trên đấy là phần nắm tắt một vài đề thi trong các bộ đề thi tiếng Anh new lớp 7 năm học 2022 - 2023 học kì 1 và Học kì 2, để xem khá đầy đủ mời quí độc giả lựa chọn một trong những bộ đề thi ngơi nghỉ trên!